Långvalslidens Guldiga Gulli 'Elsie'

20220621103038_IMG_9187jpg

Idag har Elsas valp Elsie varit här för sin första klippning! Hon är 5 månader och jag brukar rekommendera att de är över 6 mån åtminstone innan man lämnar in för klippning till hundfrisör. Det är ganska jobbigt att stå still en så lång tid som en klippning tar. Men nu var det ju här och Louise som är fodervärd till Elsie höll henne och matade på med korv och jag försökte klippa så snabbt jag kunde. Elsie var ändå helt slut efteråt och vilade gott i skuggan efter lek med sina kusiner och lilltaxen. Men nu är pälsen ca 2-3cm och lättare att hålla trevlig i sommar.

Elsie är resultatet av Långvalslidens Caramel Latte 'Elsa' och Callunavias New Dimension 'Helmer'. Det var i all hast jag fick byta kandidat till Elsa då hanen vi skulle para med vi inte fick till en hängning. I vissa fall kanske man kör ändå och räknar med att det blir valpar men eftersom hanen var lite till åren så kände jag inte för att chansa. Så det blev ett snabbbesök hos Helmer samma dag istället. Han är ju beprövad och har lämnat finfina avkommor med Majsan. Alla valparna DND-testades när de var 4 veckor för att se vem pappan var och alla var Helmers. Så det blev bra ändå!:D

I Elsa och Helmers kull blev det två typer av hundar. En mer som Elsa, lite mer kortbent och något mer rejäl, och sen en Helmer-typ. Kortare rygg, högbent och lätt. Elsie har mycket av Elsa men hon har fått lite nättare benstomme än Elsa. Vilket jag är väldigt nöjd med för det är påfrestande för frambenen om hunden är för tungt byggd. Ska bli spännande och se vad det blir av denna tös längre fram!

Nästa parning på Elsa kommer ske i mars ungefär. Hane är bestämd men hemlig tillsvidare...;D